De ce iubirea doare?

iubirea doare mesaje de dragoste 1.png

 

Presupun ca nu sunt singura care m-am intrebat de ce iubirea doare. De altfel, aceasta intrebare este prezenta in mintea majoritatii dintre noi. Mai ales in mintea celor care inca simt durerea provocata in iubire.
 
Si oricat am vrea sa spunem ca nu iubirea doare, ci felul in care o intelegem, tot doare.
 
Daca pentru o durere de cap sau orice alt tip de durere putem gasi un remediu, pentru durerea interioara nu putem spune acelasi lucru. Singurul remediu cunoscut de noi toti, pentru durerea interioara, este timpul.
 
Insa cine are atat de mult timp? Incat sa-si permita sa treaca prin durere asa de des? Iar noi stim cat de mult timp ne ia pentru a depasi momentul. Stim cat de greu este sa ne deschidem din nou. Sa o luam de la capat din nou. Si chiar sa iubim din nou.
 

Cauzele durerii in iubire

 
1. Nepotrivirea de caracter si incompatibilitatea. In aceasta categorie se regasesc majoritatea dintre noi. Dar sa intelegem ce inseamna aceasta cauza.
 
In primul rand nepotrivirea de caracter nu inseamna ca partenerii trebuie sa aiba acelasi caracter. In schimb, trebuie sa existe aspecte asemanatoare. Trebuie sa existe principii similare. Valori, credinte si scopuri similare.
 
Exemplu: Tu iti ghidezi viata pe stabilitate, incredere si independenta. Limite care tin de bun simt, curaj, bunastare si echilibru. Celalalt se ghideaza dupa supravetuire, mentinerea aparentelor, interes. Nevoi pe care stie ca le va gasi in celalalt.
 
Indiferent de cat de mare este atractia dintre voi, daca nu aveti principii, idei si emotii asemanatoare, nu veti rezista in timp.
 
O femeie sau un barbat care vrea sa construiasca prin armonie, nu va putea face asta alaturi de cineva care vrea sa construiasca prin haos. Este necesar sa aveti o vibratie asemanatoare
 
Cat despre incompatibilitate, putem spune acelasi lucru. Pentru ca cineva sa fie compatibil cu altcineva, este nevoie sa poata fi cine este el, simultan cu cine este pentru celalalt. Adica, sa poti fi tu in timp ce esti impreuna cu cineva.
 
2. Diferenta de varsta prea mare. Inainte de a sari la gatul meu, te invit sa vezi aspectele negative. Care sunt mai mari decat cele pozitive. Stiu ca varsta este doar un numar. Dar totusi sa nu fim ipocriti.
 
Aminteste–ti cat stii acum la varsta pe care o ai. Cum vezi lucrurile, cum le intelegi. Si cum percepeai toate aceste lucruri la 17 ani?
 
Nevoile, dorintele si perspectivele asupra vietii s-au schimbat. Poate chiar in totalitate. Nu ne mai jucam atat de mult precum o fac copiii. Nu ne mai curg fluturi prin stomac ca atunci cand eram adolescenti.
 
Maturitatea invinge inocenta dar nu ar trebui sa o fure.
 
3. Interese la mijloc. Nu este nevoie ca tu sa fii cu cineva mult mai tanar decat tine ca sa te poti simti viu si bine. Si nu, nu este nevoie ca tu sa fii cu cineva mult mai invarsta decat tine, doar pentru a obtine ceea ce tu nu ai reusit sa obtii de unul singur.
 
Cand intrii intr-o relatie din interes, de orice fel, atunci interesul este energia principala, nu iubirea.
 
Putem rezona intre noi. Putem crea conexiuni si le putem simti. Dar nu trebuie sa transformam totul intr-o relatie de iubire.
 
4. Nivelul de educatie si autoeducatie. Ce mai conteaza atunci cand partenerul sau partenera ta dechide gura? Daca frumusetea lui sau a ei este irezistibila? Conteaza si tu stii asta. Conteaza sa avem maniere. Sa stim sa fim simpli dar increzatori.
 
Sa stim sa ne controlam si sa ne alegem cuvintele. Nu intotdeauna avem dreptate. Nu intotdeauna ceea ce stim este deajuns.
 
Poate ca nu putem alege de cine ne indragostim. Dar cu siguranta putem alege cu cine ne petrecem viata.
 
5. Alegeri facute din disperare. Viata este grea si poate fi si mai grea. Mai ales cand te simti singur sau singura. Sunt multi dintre noi care stiu cum sa fie singuri, fara a se simti singuri.
 
Pe langa faptul ca se simt singuri mai sunt presati si de varsta. Cumva simt sa grabeasca lucrurile pentru a putea bifa cerintele sociale si a influentelor din jur. Ceea ce nu inteleg ei este ca, nu ceilalti vor suporta aceste alegeri facute din disperare, ci ei.
 

De ce iubirea doare?

Ce decizi tu, inainte de a decide altii pentru tine? Ce crezi tu, inainte de a-i crede pe ceilalti?
 
Frica conduce la disperare. Si odata ce ai intrat in aceasta stare, nu mai poti vedea clar partenerul sau partenera pe care o alegi. Tot ceea ce vrei si care porneste din aceasta stare, nu are cum sa fie bun. Nici la inceput, nici in timp.
 
Poate ca vezi in jurul tau familii si cupluri fericite. Succes si bunuri materiale dupa care ai tanjit toata viata. Dar nu ti le asuma inca. Mai ales daca nu sunt ale tale.
 
Omul pe care il alegi sa fie ales din iubire. Nu din nevoile pe care stii ca ti le poate acoperi.
 
Si doar pentru ca tu nu ai reusit sa ai ce are altul, nu inseamna ca trebuie sa le iei de la altul. Construiesteti-le singur sau singura. Ca sa puteti incepe amandoi de la acelasi nivel. Sau macar unul asemanator.
 
De obicei noi vrem parteneri mai buni decat noi. Mai increzatori, mai loiali, mai curajosi. Mai bogati, mai destepti. Si este frumos ca vrem asta. Dar nu inainte de a fi noi in primul rand toate cele mai sus mentionate.
 
Trebuie sa fii si sa te simti tot ceea ce vrei sa gasesti in celalalt. Abia atunci iubirea capata sens. Motivatie si stimulare spre a fi mentinuta intr-un mediu propice.
 
Sa aveti valori comune. Sentimente reale si reciproce. Compatibilitate si un caracter demn de admirat asemanator. Energia dintre voi sa fie similara.
 

In concluzie

Iubirea doare pentru ca uneori alegem partenerii gresit. Ramanem in relatii nesanatoase doar pentru ca ne-am obisnuit asa. Ne atasam excesiv de partener. Depindem material si emotional de celalalt.
 
Doare pentru ca uneori, nici nu stim ce este iubirea. Nu am experimentat-o cu adevarat niciodata. Doar in functie de ce vedem in jur. Si asa credem ca trebuie sa arate iubirea.
 
Avem nevoie ca partenerii nostrii sa fie pe aceasi lungime de unda cu noi. Din toate punctele de vedere. Durerea in iubire poate fi evitata. Daca stim cum sa ne alegem partenerii. Daca suntem independenti emotional si material.



Ti-a placut articolul si doresti sa te informam cand publicam noutati?





Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul, pentru a oferi functiile retelelor sociale si pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor nostri pentru a-ti oferi experiente deosebite, pentru a analiza traficul si modul de utilizare si pentru a-ti personaliza serviciile noastre. In cazul in care alegi sa continui utilizarea website-ului nostru, esti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.