Aceasta afirmatie probabil ca, ai auzit-o de multe ori in viata ta. Si poate ca te-a pus un pic pe ganduri. Insa, daca ai ignorat-o te sfatuiesc calduros sa nu o mai faci. Nu dorintele noastre reprezinta o problema. Ci felul in care ne dorim un lucru.
Nu tot ceea ce ne dorim ne face bine. Asta datorita faptului ca, uneori vrem ceea ce altii au. Desi nu stim nimic despre sacrificiile facute de acestia. Vrem un drum strabatut de altii deja. Dar nu asa functioneaza lucrurile. Pentru a pune in practica o dorinta, este necesar sa-ti croiesti un drum nou. Unde tu stii ce ai de facut.
Fiecare dorinta de a noastra are o sursa profunda dincolo de aparente. La suprafata o dorinta poate parea inofensiva si buna. Insa intentia, adica profunzimea din care porneste o dorinta, poate fi daunatoare. Si nu doar pentru noi insine. Ci si pentru ceilalti.
De unde pornesc dorintele?
De obicei, ne dorim anumite lucruri sau anumite circumstante in viata noastra, din nevoie. Avem nevoie de multe lucruri. Sau cel putin asa credem noi. Fara de care ne simtim incompleti. Pe de alta parte, multe din dorintele pe care le avem provin din exterior. Adica din ceea ce vedem in altii.
Suntem influentati de foarte multi factori exteriori. Aproape ca este imposibil sa selectam ce este al nostru si ce este al altora. Exista anumite standarde trasate de societate. In care, fiecare dintre noi lupta pentru a le putea atinge.
Avem notiunea succesului. A fericirii si a prosperitatii. A binelui si a iubirii. Dar punerea in practica creeaza intotdeauna dificultate.
Exista si dorinte care pornesc direct din noi fara nici un fel de influenta. Iar acestea merita o atentie speciala. Felul in care iti implinesti o dorinta tine doar de tine. Ai propriul ritm, propriile alegeri, propriile actiuni si desigur propriile provocari.
Toate acestea au menirea de a-ti oferi un fundament stabil. Esti constient de tot ceea ce se intampla in calatoria ta. Ca la final, sa te poti bucura de rezultatul dorit, destinatia aleasa.
Nevoia scade reusita
Atunci cand ai nevoie de ceva sau cineva, reprezinta o lipsa de a ta in care crezi ca un lucru sau o anumita persoana o poate acoperi. Acest lucru este adevarat insa nu poate dura mult. De ce?
Nevoia ta poate fi total satisfacuta doar datorita tie. A avea nevoie de ceva sau de cineva pentru a te simti mai bine, se poate transforma intr-o dependenta de ceva sau cineva anume. O dependenta care iti ingradeste libertatea si care aduce mai multa frica.
Daca acel ceva sau cineva dispare din viata ta, vei simti din nou nevoia de a te hrani din altii. Din lucruri ce nu iti ofera garantia ca vor ramane permanent cu tine. De ce sa traiesti cu frica ca acel ceva sau cineva va pleca? Cand tot ceea ce ai nevoie este in tine?
A simti ca nu ai nevoie iti ofera o liniste incredibila. O incredere si o viata lipsita de frica. Nevoia te face sa tii strans de ceva sau cineva. Este o hrana extrem de schimbatoare si temporara.
De ce iti doresti ceea ce iti doresti?
Ca sa ajungi la sursa dorintei, la intentia cu care tu doresti ceva anume, este necesar sa te intrebi. De ce? Pentru ca ceea ce iti doresti se poate implini. De unde si expresia ai grija ce iti doresti ca se poate implini.
S-ar putea sa-ti faca rau chiar daca tu nu constientizezi asta. O dorinta iti poate face rau daca intentia cu care pornesti aceasta dorinta este rea. Tot ceea ce porneste si nu are o sursa buna, o intentie buna, nu are cum sa te implineasca.
Sunt anumite persoane care isi doresc ceea ce isi doresc din mandrie, orgoliu, frica, razbunare. In final primesc ceea ce isi doresc. De aceea, atentie mare la ce iti doresti si de ce iti doresti.
Concluzie
1. Asigura-te ca dorinta ta porneste dintr-o intentie curata, buna care nu raneste pe nimeni intentionat.
2. Ceea ce ai nevoie se afla in tine. Cauta si vei gasi! In acest fel nu vei mai depinde de nimeni. Nu vei mai trai cu frica ca vei pierde.
3. Doreste-ti intotdeauna din placere, iubire pentru acel ceva sau cineva.
Aminteste-ti ca, ceea ce oferi (adica intentia cea reala, profunda) este ceea ce vei primi. De aceea ofera ca si cand tie ti-ai oferi si nu vei mai avea de ce sa te ingrijorezi.
4. Ai rabdare cu dorintele tale si nu renunta imediat ce intampini un obstacol. Ai nevoie sa intelegi cum dorinta ta se realizeaza. Iar asta se intampla in timp.
Daca ai mai multe dorinte, ia-le pe rand. Stai linistit/linistita ca nu vor disparea.
Sa ne dorim binele intotdeauna! Si sa nu cadem in tentatia de a ne razbuna…Lasa-i pe ceilalti sa fie, sa faca si sa spuna ce vor. Tu ai drumul tau.
Ti-a placut articolul si doresti sa te informam cand publicam noutati?